• De Broekriem

Inspirerende bijeenkomsten voor werkzoekenden

AMSTELVEEN In samenwerking met de Bibliotheek Amstelland organiseert vrijwilligersorganisatie De Broekriem maandelijks inspirerende bijeenkomsten voor werkzoekenden in Bibliotheek Stadsplein.

De Broekriem is een vrijwilligersorganisatie opgericht voor en door collega baanzoekers. Het doel is samen met elkaar te kijken naar waar ze tegenaan lopen bij het zoeken naar een baan en hoe ze hier sneller succesvol in worden. Het vinden van een baan is voor starters en mensen met weinig ervaring in solliciteren vaak een hele uitdaging.

Tijdens elke bijeenkomst staat er een onderwerp centraal waarmee deelnemers bijvoorbeeld hun sollicitatie-vaardigheden kunnen verbeteren of hun positionering op diverse sociale media kunnen versterken. Daarbij geven de bijeenkomsten deelnemers de kans om hun netwerk uit te breiden en om de ervaringen van anderen te bespreken. Vragen waarover ze met elkaar in gesprek kunnen gaan, zijn of zij wel op de goede manier zoeken en of ze eigenlijk wel aan het zoeken zijn in de richting die het beste bij hen past. Ook kunnen ze elkaar helpen bij het zetten van de volgende stap in hum carrière.

Op de website van de Bibliotheek is maandelijks te zien welk onderwerp er centraal staat. Op 16 januari is dit bijvoorbeeld 'De elevator pitch'. Met direct bruikbare tips leren bezoekers hoe zij zichzelf in een paar seconden aantrekkelijk kunnen neerzetten voor een werkgever. Op 13 februari wordt het CV onder de loep genomen. Een paar simpele aanpassingen zijn soms al genoeg om zich te te onderscheiden van de concurrentie. De toegang tot de bijeenkomsten is gratis.

De eerstvolgende maandelijkse bijeenkomst van De Broekriem zijn op woensdag 16 januari van 10.30 tot 12.30 uur en op woensdag 13 februari van 10.30 tot 12,30 uur in Bibliotheek Stadsplein Amstelveen. Deelname is gratis en aanmelden kan online via www.debibliotheekamstelland.nl