• BK-SAVETY

Inval in Amstelveen in verband met aanslag op Telegraaf-pand

AMSTELVEEN (ANP) Tijdens een grote politieactie in verband met de aanslag van vorig jaar op het pand van De Telegraaf in Amsterdam zijn vanochtend onder meer invallen gedaan in Amstelveen, Zwanenburg en Lijnden. Er zijn twaalf mensen aangehouden. 

Op 26 juni reed een bestelauto door de glazen pui van het hoofdkantoor aan de Basisweg, waarna brand uitbrak. "Of de daadwerkelijk aanslagpleger, de man die de Caddy-bestelbus tegen de gevel van het Telegraaf-pand reed, ook bij de arrestanten zit, kon de politie maandagochtend nog niet zeggen'', schrijft De Telegraaf zelf.

OPDRACHT Politie en justitie vermoeden dat de aanslag op het pand is uitgevoerd in opdracht van de voortvluchtige Ridouan T., die in verband wordt gebracht met een reeks onderwereldmoorden. De 41-jarige T. staat op de internationale opsporingslijst van de politie. Die heeft een beloning van 100.000 euro uitgeloofd voor de tip die leidt tot zijn aanhouding.

Op tal van plaatsen werden invallen gedaan. Arrestatieteams van de Dienst Speciale Interventies (DSI) waren daarbij betrokken. In woningen, garageboxen en loodsen in Amstelveen, Zwanenburg, Lijnden, Den Haag, Utrecht, Zaandam, Houten, Diemen, Lijnden en Nieuwegein zijn onder meer een auto, gestolen scooters, motoren, gps-trackers en contant geld in beslag genomen.