• Kunstwerk A en B

    Gemeente Amstelveen
  • Gemeente Amstelveen

Inwoners Amstelveen kunnen kunstwerk Klaas Gubbels kiezen

AMSTELVEEN De gemeente Amstelveen gaat een buitenkunstwerk van de bekende kunstenaar Klaas Gubbels aankopen. Inwoners van Amstelveen kunnen vanaf vandaag uit vier kunstwerken van Klaas Gubbels kiezen, welke dat moet worden. Amstelveners die een van de vier beelden kiezen, maken daarbij ook kans op prijzen. Onder de inzendingen verloot de gemeente éénmaal een miniatuur van een kunstwerk en tien door Klaas Gubbels gesigneerde ARTZUID Annex Amstelveen catalogi.

Speciaal voor ARTZUID Annex Amstelveen staan de beelden van de bekende kunstenaar momenteel aan de Bovenkerkerkade. De gemeente kan één beeld aankopen om in Amstelveen te behouden. Het gekozen kunstwerk krijgt een plekje  aan de Burgemeester Wiegelweg in Westwijk.

"Buitenkunst is van heel Amstelveen," aldus wethouder Kunst en Cultuur Herbert Raat. "Het staat in de buurt en is toegankelijk voor iedereen. Het is daarom belangrijk inwoners te betrekken bij kunst en cultuur. Ik hoop dat inwoners massaal gebruik maken van de mogelijkheid om te stemmen. Zodat we straks een door Amstelveen gekozen Klaas Gubbels in onze gemeente hebben staan."

Stemmen kan via www.amstelveen.nl/klaasgubbels. Na het invullen van postcode en huisnummer kan een keuze worden gemaakt. Kans maken op de prijzen kan door het achterlaten van een e-mailadres.

Voor inwoners zonder Internet is er de mogelijkheid hun keuze per post kenbaar te maken. Het antwoordformulier is te vinden in de eerstvolgende edities van AmstelveenZ magazine (7 juni) en het Amstelveens Nieuwsblad (12 juni). Meedoen kan tot en met 10 juli.

Het gekozen kunstwerk wordt in Westwijk geplaatst, omdat deze wijk volgens de gemente heeft de minste kunst per inwoner. Slechts 1 op 7.364. Dit is in vergelijking met bijvoorbeeld de wijk Groenelaan waar er 1 op de 981 staan erg weinig. Daarnaast ontving de gemeente verzoeken uit de buurt om de toegangsweg van de wijk te voorzien van kunst.

De beelden zijn op de Bovenkerkerkade nog tot 15 september te bewonderen tijdens de beeldenroute ARTZUID Annex Amstelveen.