• Amstelveners bezig met opruimen vuurwerkresten.

    Gemeente Amstelveen

Jaarwisseling in Amstelveen rustig verlopen

AMSTELVEEN De jaarwisseling in Amstelveen is zonder noemenswaardige incidenten verlopen. Er woedde wel een brand in een leegstaand huis aan de Amsteldijk maar het is niet duidelijk of er een verband was met de  jaarwisseling. Verder is er vuurwerk op de ijsbaan in het Stadshart gegooid en meldde burgemeester Bas Eenhoorn dat de politie een inbreker op heterdaad had betrapt. Volgens de brandweer was er sprake van een normale nieuwjaarsnacht met in totaal 6 containerbranden en 4 buitenbranden waarbij afval in het spel was. Verder was hier en daar sprake van vuurwerkoverlast.

Volgens wethouder Herbert Raat (Handhaving) kan het relatief rustige verloop van de jaarwisseling in Amstelveen als voorbeeld dienen voor tal van andere gemeenten waar het wel flink misging. ´Het was een rustige jaarwisseling dankzij de Amstelveners, de politie en handhaving. In Amstelveen zijn tijdens de jaarwisseling geen hulpverleners lastiggevallen. De politie en onze gemeentelijke handhavers zijn niet  bekogeld. Wel hadden heel veel Amstelveners een gezellige avond. We zullen er het NOS-journaal er niet mee halen, die zijn meer gericht op de excessen. Maar mochten ze een voorbeeld zoeken hoe de jaarwisseling ook op een leuke manier gevierd kan worden, dan moeten ze in Amstelveen zijn,´ schrijft hij op zijn weblog. ´Op Nieuwjaarsdag kwam ik overal Amstelveners tegen die bezig waren om de rommel op te ruimen, hulde!´

In de periode tussen de kerstdagen en de jaarwisseling hebben de gemeentelijke handhavers vooral gecontroleerd om te vroeg afsteken van vuurwerk te voorkomen. ´Dit is een grote ergernis bij veel mensen vooral ook vanwege de paniek het veroorzaakt bij huisdieren,´ schrijft Raat. Er zijn drie jongeren verwezen naar bureau Halt dat zich bezighoudt met preventie en bestraffing van jeugdcriminaliteit. Ook is vuurwerk in beslag genomen en werden er zes bonnen uitgeschreven.