• Op de eerste rij de kandidaten Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen. Op de achtergrond de jury: Suzanne Piet (PvdA), wethouder Frank Berkhout (D66), Stephanie Schilder (D66) met Susan van Vliet (Communicatie adviseur gemeente).

    Gemeente Amstelveen

Kandidaten kinderburgemeester starten campagne om stemmen

AMSTELVEEN Een jury heeft op woensdag 13 juni drie kandidaten geselecteerd die met elkaar de strijd aangaan om komend jaar de nieuwe kinderburgemeester Amstelveen te worden. De jury, onder leiding van wethouder Frank Berkhout, koos voor Jara Zurr, Ben Duysens en Vita Meynen. De drie voeren vanaf vandaag (donderdag 14 juni) campagne om de volgende kinderburgemeester te worden. Ze moeten duidelijk maken wat hun plannen zijn om de nieuwe kinderburgemeester van Amstelveen te worden. Vanaf vanmiddag is het ook mogelijk om op één van de drie kandidaten te stemmen via een speciale website http://www.kinderburgemeesteramstelveen.nl

Stemmen kan dan tot en met 22 juni 0.00 uur.

Frank Berkhout, wethouder Jeugd: “Het was voor de jury een moeilijke keuze, maar we hebben drie hele goede kandidaten geselecteerd voor de volgende ronde. Ik wens ze veel succes met campagne voeren. Alle 19 kinderen die hebben gesolliciteerd en de afvallers van vandaag nodig ik na de zomervakantie uit voor een gesprek over het instellen van een jeugdraad. Iedereen had zulke leuke ideeën waarover we zeker in gesprek willen. De woordvoerders jeugd vanuit de raad wil ik hier graag betrekken.”

Op woensdag 4 juli om 16.00 uur maakt burgemeester Bas Eenhoorn bekend wie de nieuwe kinderburgemeester is geworden. Op 18 juli zal hij of zij officieel geïnstalleerd worden tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

De nieuwe kinderburgemeester volgt Varvara Denisova op die vorig jaar werd gekozen. Zij nam het stokje over van Melle Vos, die in het schooljaar 2016-2017 de eerste kinderburgemeester van Amstelveen was.