• Pr

´Young Picasso´ in Cinema Amstelveen

AMSTELVEEN ´Young Picasso´ staat op dinsdag 22 oktober om 19.30 uur op de agenda van ´Arts in Cinema´ in de bioscoop in Schouwburg Amstelveen. De film vertelt hoe Pablo Picasso als jonge kunstenaar zijn ambacht heeft geleerd.

Kijkend naar twee belangrijke vroege periodes - de zogenaamde blauwe en roze periodes - neemt de film het publiek mee terug naar 1907 en de creatie van een cruciaal schilderij in de kunstgeschiedenis: ´Les Demoiselles d'Avignon´. Het was een schilderij dat de kunstwereld choqueerde en onherroepelijk veranderde. Picasso was nog maar 25 jaar oud. In samenwerking met de Picasso musea in Malaga, Barcelona en Parijs vertelt de film hoe Picasso steeg tot grote hoogtes.

Arts in Cinema is een serie documentaires over internationale topexposities en bevlogen kunstenaars. Deze documentaires bieden een exclusief kijkje achter de schermen van internationale musea. Voorafgaand aan iedere vertoning in Cinema Amstelveen verzorgt museumdocent en beeldende kunstenaar Henk van den Bosch een korte, informatieve inleiding over de kunstenaar en/of stroming. Aanvang 19.30 uur.

Klik hier voor meer informatie: