• Kaori Kurihara in haar atelier.

    Takeshi Sugiura

Kaori Kurihara exposeert keramiek bij Kunstconsult Amstelveen

AMSTELVEEN Wethouder Herbert Raat (Kunst en Cultuur) opent zaterdag 19 oktober de verkooptentoonstelling ´Imaginature´ met keramiek van Kaori Kurihara bij Kunstconsult Amstelveen. 

Kaori Kurihara werd in 1987 geboren in Osaka in Japan.  De basis voor de gedetailleerde en secure uitwerking van denkbeeldige natuurvormen die ze maakt, werd gelegd tijdens haar keramiekopleiding aan de kunstacademie van Kyoto. Haar techniek is Japans: zeer delicaat. Na haar afstuderen trok Kaori naar Parijs, waar zij verdere kunstopleidingen in keramiek en juwelen volgde. Eenmaal in Europa kon ze, los van de traditionele Japanse denkbeelden over keramiek als gebruiksgoed, eindelijk haar fantasie de vrije loop laten in haar werk.

Al tijdens haar opleiding speelde Kaori zichzelf in de kijker in Frankrijk. Net afgestudeerd, ontving zij in 2015 de Prix de la Jeune Création Métiers d'Art des Ateliers d'Art de France, een belangrijke nationale prijs voor jong kunsttalent. In 2016 opende ze haar eigen atelier in Parijs. Sindsdien is Kaori's ster rijzende in zowel binnen- als buitenland. Zij exposeerde in onder meer het Grand Palais in Parijs, en in Brussel, Londen, Straatsburg, Sèvres en Zwitserland. Na Amstelveen volgt New York. 

De expositie is tot en met 3 november te zien bij Kunstconsult aan Smederij 4 in Amstelveen. Openingstijden; , dinsdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie; https://www.kunstconsult.com/nl