• eigen foto
  • eigen foto

Leerlingen Michiel de Ruyter halen 1.477 euro op voor bescherming van de haai

AMSTELVEEN Leerling Daan uit groep 6 van OBS Michiel de Ruyter in Amstelveen, ontdekte tijdens het voorbereiden van zijn spreekbeurt dat de haai een bedreigde diersoort is. In zijn onderzoek kwam hij erachter dat het WNF zich hier op verschillende manieren voor inzet en besloot zelf ook in actie te komen. Samen met klasgenoot Seppe en de rest van de klas overtuigde hij de hele school om hun lege flessen in te leveren en het statiegeld te doneren aan de actie 'Red de Haai'. Twee weken lang stonden er leerlingen van verschillende klassen aan de voordeur van de school om de statiegeld bonnetjes te ontvangen. 

CHEQUE Met hulp van hun klasgenoten overtuigden Daan en Seppe alle klassen, de AH én het WNF om zich twee weken lang voor de haai in te zetten. Naast het inleveren van statiegeld bonnetjes bedachten de leerlingen diverse andere acties. Tijdens het Zomerzotfeest op vrijdag 5 juli overhandigden Daan en Seppe de cheque met het bedrag van de actie op school, aangevuld met de opbrengst van de verkoop van diverse artikelen in het WNF kraampje op het feest en werd het totaal bedrag maar liefst 1.477,50 euro. 

Naast deze prachtige opbrengst is er een mooie samenwerking ontstaan tussen het WNF en OBS Michiel de Ruyter en heeft Daan laten zien dat je met een goed idee ver kan komen.