• Gemeeente Amstelveen

Leerlingen veilig de weg op na opknapbeurt fietsen

AMSTELVEEN De fietsen van vijf leerlingen van kindercampus King hebben donderdag 12 oktober een uitgebreide opknapbeurt gekregen zodat de kinderen veilig de weg op kunnen gaan. Aan het eind van vorige schooljaar kregen de leerlingen van toen groep 7 van de kindercampus King de vraag foto's van hun fiets te sturen naar de gemeente. De fietsen die er het slechts uitzagen kregen een opknapbeurt. Uiteindelijk heeft de gemeente besloten alle inzendingen te belonen. Volgend jaar houdt de gemeente weer een zelfde soort actie maar dan bij een andere school.

Wethouder Jeroen Brandes (verkeer) bracht donderdag samen met Cor Maas, adviseur Verkeerseducatie en fietsenmaker Bink een bezoek aan de school waarna hij de fietsen inlaadde in zijn bus en ze mee nam naar zijn werkplaats. Na een grondige inspectie bleken diverse lichtjes en remmen nodig aan vervanging toe. Toen de klus geklaard was leverde Bink de fietsen voor het einde van de schooldag bij de leerlingen af en gaf alle klasgenoten een verlichtingset zodat ook zij veilig de weg op kunnen.

,,We hebben deze actie in het leven geroepen om kinderen en ouders te wijzen op het belang van een goede en veilige fiets,'' vertelt wethouder Brandes. ,,Over een paar weken gaat de wintertijd in. Het wordt eerder donker en de kans op slecht weer neemt toe. Het is dan ook heel erg belangrijk om nu al je fiets te controleren zodat je straks zichtbaar en veilig op pad kunt.''