• Gemeente Amstelveen

Start online participatie over nieuw wijkcentrum Alleman

AMSTELVEEN Bewoners van Bankras/Kostverloren kunnen op de website denkmee.amstelveen.nl aangeven wat ze van het huidige wijkcentrum Alleman vinden. Daarnaast wordt naar ideeën voor het nieuwe wijkcentrum gevraagd.

De gemeente Amstelveen maakte donderdag bekend dat zij online participatie gaat inzetten om Amstelveners actiever en breder te betrekken bij het maken van beleid en bij specifieke projecten of onderwerpen. Het eerste onderwerp waarover bewoners kunnen meedenken is het wijkcentrum Alleman. Het oude wijkcentrum is onlangs opgeknapt om nog enkele jaren te kunnen functioneren, maar is technisch op. Door de sloop van de Bankrashal is er plek voor een nieuw wijkcentrum. "Een wijkcentrum is voor iedereen, daarom is het mooi dat bewoners van Bankras Kostverloren als eerste worden betrokken," stelt wethouder Marijn van Ballegooijen (Welzijn). 

Hij gaf tijdens de bijeenkomst Bijspringen en Versterken in de wijk Bankras/Kostverloren het startsein voor de online participatie door met gemeentemedewerkers flyers uit te reiken met informatie over het nieuwe participatie-middel..