• Pixabay

Taalwandelingen krijgen vervolg wegens succes

AMSTELVEEN Wegens het grote succes krijgen de acht wekelijkse taalwandelingen die voor de zomervakantie plaatsvonden in Amstelveen vanaf vandaag (5 september) een vervolg. De taalwandelingen worden georganiseerd door het Taalhuis Amstelland, samen met Participe Amstelland, Buurtkamer KKP en AmstelveenSport. Ze zijn bedoeld voor anderstalige inwoners die lekker willen bewegen en de Nederlandse taal beter willen leren spreken.

Dirma Nagelhout van het Taalhuis: "Deelnemers blijken veel plezier te beleven aan het samen wandelen. Iedere wandeling heeft een eigen thema. Zo blijft het voor deelnemers interessant om regelmatig mee te doen en zo hun woordenschat steeds verder uit te breiden."

De wandelingen starten vanuit verschillende locaties in Amstelveen. De eerste wandeling vindt plaats op 5 september en vervolgens worden ze iedere week gehouden. Elke 1e donderdag van de maand start de wandeling bij Ontmoetingscentrum De Meent aan Orion 3. Elke 2e donderdag van de maand begint de wandeling bij Wijkcentrum De Bolder, Groenhof 140. Elke 3e donderdag van de maand start de wandeling bij de Bibliotheek Stadshart, Stadsplein 103 en elke 4e donderdag van de maand is de start bij Buurtkamer KKP, Lindenlaan 75.

De wandelingen beginnen allemaal om 13.00 uur en duren tot 14.30 uur. Deelname aan de wandeling is gratis. Na afloop is er koffie of thee tegen een vergoeding van 1 euro.