• Amstel River Singers treden op in Dignahof tijdens Week van de Ontmoeting.

    Margot Aartman

Week van de Ontmoeting in Amstelveen vol activiteiten

´AMSTELVEEN Maandag 23 september gaat de tweede editie van de ¨Week van de Ontmoeting´ in Amstelveen van start. In 2018 was deze door Participe Amstelland georganiseerde week een groot succes. Veel mensen hebben allerlei activiteiten, die door verschillende instellingen en verenigingen werden georganiseerd, bezocht.

´Elkaar ontmoeten´ is het uitgangspunt van de Week van de Ontmoeting, die doorloopt tot en met zondag 29 september. Participe Amstelland organiseert in samenwerking met verschillende organisaties in Amstelveen een week vol activiteiten. Sommige zijn speciaal voor deze week georganiseerde, maar er zijn ook enkele bestaande reguliere activiteiten bij. Inwoners kunnen aan een activiteit meedoen waar ze normaal nooit aan gedacht zouden hebben om te gaan doen. ´Het kan een week vol verrassingen worden,´ aldus Partcipe.

Inwoners kunnen de activiteiten gratis (of een enkele tegen een kleine vergoeding) bezoeken en soms worden ze door sponsors verwend met gratis koffie of iets lekkers.

KOM ERBIJ Maandag 23 september vindt onder meer de bijeenkomst ''Kom Erbij & Schuif Aan'' plaats in museum Jan van der Togt aan de Dorpsstraat. De bijeenkomst die van 13.30 tot 17.00 uur duurt staat in het teken van Ontmoeten. 'Het ontmoeten van anderen is belangrijk maar hoe doe je dat als de wereld om je heen steeds kleiner wordt? En hoe help je iemand die het niet lukt? Tussen alle kunstobjecten in het museum vinden er onder genot van een hapje en drankje allerlei ontmoetingen plaats. Maximaal 75 deelnemers Aanmelden via r.vanrooden@participe.nu of 06-2433201

PUBQUIZ VOOR SENIOREN Dinsdag 24 september staat onder meer een Pubquiz voor senioren op het prOgramma. Deze vindt van 14.30 tot 17.00 uur in Poppodium P60 aan het Stadsplein. Deze Pubquiz is onderdeel van het Gold & Old programma, van waaruit elke eerste dinsdag van de maand een cultureel programma wordt georganiseerd en waaruit het Senioren Rockkoor My Generation is ontstaan.

AMSTELRIVERSINGERS Op woensdag 25 september treden de Amstel River Singers van 15.00 tot 15.30 uur op in Dignahof aan Dignahoeve 174.

FILMMIDDAG Op donderdag 26 september wordt van 14.00 tot 16.00 uur in De Meent aan Orion 3 de film 'Robot & Frank'' vertoond. De film is een in de nabije toekomst afspelend ontroerend, maar tevens humoristisch portret van een man met beginnend Alzheimer, en de robot die de steun en toeverlaat wordt in zijn warrige bestaan. Na afloop van de film krijgen bezoekers een kopje thee/koffie aangeboden met wat lekkers. 

VRIJGEZELLIG OP vrijdag 27 september vindt vanaf 19.30 het inloopcafé Vrijgezellig plaats voor alleenstaande 50+'ers in wijkcentrum Alleman aan Den Bloeyenden Wijngaerdt 1. Bezoekers kunnen gezellig met elkaar in gesprek en een drankje halen bij de bar. Voor de liefhebbers is een de mogelijkheid om een dansje te maken op de dansvloer. Rond 21.00 uur is er een gratis buffet met stokbrood en lekkers.

HISTORIE Op zaterdag 28 september houdt Vereniging Historisch Amstelveen van 10.00 tot 12.00 uur een koffieochtend plaats voor iedereen dein eens kennis willen maken met de lokale historie. In het verenigingsgebouw aan Orion 19a s al van alles te zien; zoals foto's, archeologische vondsten, schilderen en prenten. 

HIGH-TEA Zondag 29 september houdt de Stadshartkerk van 10.00 tot 12.00 uur de 'Zondag voor de Stad'. Er vindt dan geen kerkdienst plaats, maar de kerkleden gaan Amstelveen in om mensen te ontmoeten en met elkaar verbinden en om goede dingen te doen voor een ander. Achteraf is vanaf 12.0 uur een potluck-hightea voor iedereen in De Schakel aan Keizer Karelweg 94b. Bezoekers worden opgeroepen om iets te eten mee te nemen voor zichzelf en een ander.

Het is maar een greep uit het programma. Het programmaboekje met het volledige programma is onder meer te vinden in wijkcentra, gemeentehuis, gezondheidscentra of op de website van participe amstelland