• Gemeente Amstelveen

Mantelzorgers in zonnetje gezet

AMSTELVEEN Tijdens de Week van de Mantelzorg heeft Mantelzorg & Meer diverse activiteiten voor Mantelzorgers aangeboden. Donderdag stond er een rondleiding bij Museum Jan van der Togt op het programma. Wethouder Jeroen Brandes (Welzijn) sloot aan bij de rondleiding en benadrukte hoe waardevol mantelzorgers zijn voor hun naasten en daarmee ook voor de gemeente.

,,'Ik heb heel veel respect voor mantelzorgers. Vaak combineren zij de zorg voor hun naasten met werk, studie en gezin. Dit kan behoorlijk zwaar zijn. En toch doen ze het met liefde. Als gemeente vinden we het belangrijk om mantelzorgers te ondersteunen waar nodig. De focus ligt komende periode op jonge mantelzorgers. We gaan kijken hoe we hen beter kunnen ondersteunen,´´ aldus wethouder Brandes.

Amstelveen telt veel mantelzorgers. De 975 geregistreerde mantelzorgers hebben deze week een bedankbrief met kleine attentie van de gemeente ontvangen. Ook werden ze tijdens de Week van de mantelzorg extra in het zonnetje gezet door Mantelzorg & Meer. Mantelzorgers van wie de verzorgde in de gemeente woont en die niet bekend zijn bij Mantelzorg & Meer kunnen zich aanmelden via www.mantelzorgenmeer.nl/mantelzorg/aanmelden. Wie dit voor 15 december doet, krijgt alsnog de bedankbrief en attentie van de gemeente.