• Hetty Kleinloog

    Pr

Masterclass reisverhalen schrijven in bibliotheek

AMSTELVEEN Hetty Kleinloog, auteur van de succesvolle debuutroman 'Volle Bloei' geeft op zaterdag 18 augustus van 15.00 tot 17.30 uur een Masterclass Reisverhalen Schrijven in Bibliotheek Stadsplein. Deelnemers krijgen handvatten aangereikt om momenten vast te houden en door te geven. Ook leren ze alle zintuigen te gebruiken tijdens het schrijven van een boeiend reisverhaal. Er is ruimte voor maximaal 12 deelnemers.

'De bedoeling is om beelden aan te vullen met taal. Als je schrijft over een dierbaar moment, beleef je het weer even, alsof je er bent. Zoals je van een liefdesbrief alleen maar verliefder- , en van een boze brief alleen maar bozer wordt, zo word je van het schrijven van een reisverslag nog meer reiziger,' aldus Hetty Kleinloog (1958). Ze is (toneel)schrijver, tekstdichter en toneelregisseur en heeft de afgelopen jaren al vele schrijfworkshops gegeven bij de Bibliotheek Amstelland. Met 'Volle Bloei' debuteerde zij afgelopen juni als romanschrijfster.

Deelname aan de masterclass Reisverhalen Schrijven kost 22,50 euro voor leden van de bibliotheek en 27,50 voor niet-leden. Deelnemers wordt gevraagd om twee vakantiefoto's mee naar de masterclass. Voor meer info: www.debibliotheekamstelland.nl