• Rabobank Amstel en Vecht

Meeste stemmen in Rabo clubkascampagne voor Urbanuskerk

AMSTELVEEN Ugur Pekdemir, directievoorzitter van Rabobank Amstel en Vecht, heeft zaterdag de cheques uitgereikt aan vertegenwoordigers van organisaties die mee hadden gedaan aan de Clubkascampagne van de bank. Het te verdelen bedrag was 100.000 euro. De verdeling van dat bedrag was bepaald door leden van de bank via een online-verkiezing. Stichting vrienden van de Bovenkerkse Urbanus kreeg de meeste stemmen, namelijk 1015. De stichting kreeg hierdoor een cheque uitgereikt van 8.607,20 euro voor herstel van de kerk. 'Het is hen van harte gegund na alle ellende van de brand waar zij onlangs mee te maken hebben gehad. Daarnaast is het erg mooi om te zien dat brede maatschappelijke projecten veel sympathie hadden van de leden van de bank', aldus Ugur Pekdemir.

Stichting Landschap Amstelland ontving een cheque van 4.825,12 en ook het Amstelveens Poppentheater had veel stemmen gekregen. Het poppentheater kreeg een cheque ter waarde van 4.078,88 euro.

De uitreiking van de cheques aan de 33 deelnemende organisaties uit Amstelveen, Duivendrecht, Abcoude, Baambrugge en Ouderkerk aan de Amstel vond plaats bij Hockeyvereniging HIC. Later vond bij MCH Weesp de uitreiking plaats aan de 26 deelnemers uit Weesp, Muiden, Muiderberg en Nigtevecht. Het volledige overzicht van de deelnemende verenigingen en stichtingen met het aantal stemmen en de bijdrage die zij ontvangen is te zien via www.rabobank.nl/amstelenvecht