• Lia Cabellut bij de expositie van haar werk in Museum Jan van der Togt.

    Naomi Heidinga

Museum V.d. Togt houdt filmavond over Lita Cabellut

AMSTELVEEN Museum Jan van der Togt vertoont op vrijdag 25 januari de documentaire 'Lita Cabellut – Schoonheid boven alles'. Werk van Lita Cabellut (1961) is tot 27 januari te zien in het museum. Na afloop van de film vertelt documentairemaakster Marlies Huitink over 'de achterkant' en totstandkoming van deze bijzondere documentaire.

Huitink en Cabellut (1961) reisden samen naar Spanje en nemen de kijker mee naar de kinderjaren van Cabellut in de straten van Barcelona. Dwalend door haar jeugd vertelt Cabellut over het keerpunt in haar leven wanneer zij door haar adoptieouders wordt meegenomen naar het Prado Museum in Madrid en geïnspireerd raakt door schilderijen van Velázquez, Goya en Frans Hals. Ook reisde Huitink mee naar India waar Cabellut voor een tentoonstelling portretten maakte van bekende Nederlanders in kleding uit de Gouden Eeuw. Deze reis naar India betekende voor Cabellut een hernieuwde confrontatie met de armoede die ze kent uit haar eigen jeugd.

De filmavond in het museum aan Dorpsstraat 50 duurt van 19.00 tot 22.00 uur. Toegang 12,50 euro (incl. koffie/thee en pauzedrankje). Reserveren kan via rsvp@jvdtogt.nl of 020-641 57 54. Gereserveerde kaarten kunnen op de avond zelf vanaf 19.00 uur worden opgehaald en betaald in het museum. De deuren van de filmzaal sluiten om 19.30 uur.