• Archief BDU

Amstelveen biedt Piano Promenade financiële steun

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen gaat dit jaar voor de helft meebetalen aan Piano Promenade Amstelveen. Het evenement vindt plaats op zondag 13 oktober. Zo'n zestig musici verzorgen dan gratis optredens op ongeveer 20 locaties, waaronder in Museum Jan van der Togt, in de Annakerk en in verschillende huiskamers. 

De Piano Promenade viert volgend jaar zijn tweede lustrum. Een aantal bevlogen vrijwilligers organiseren het jaarlijkse evenement. Zij halen hun inkomsten uit sponsoring en de subsidie van de gemeente. Tot twee jaar terug was de Urbanuskerk de plek waar het openingsconcert werd gegeven. Vanwege de verwoestende brand wijkt de organisatie sinds vorig jaar uit naar AnnA aan de Amsterdamseweg. Omdat hier geen piano aanwezig is, brengt het plaatsen van een vleugel extra kosten met zich mee. Daarom verhoogt de gemeente de subsidie, die dit jaar voor de vierde keer wordt gegeven, naar 1200 euro.

"Het evenement draagt bij aan de actieve en passieve cultuurdeelname in Amstelveen en is voor iedereen gratis toegankelijk. Dit soort initiatieven ondersteunen we van harte", zegt wethouder Herbert Raat (Cultuur). "Kleinschalige culturele evenementen zoals de Piano Promenade horen bij Amstelveen en laten zien hoe cultuurminnend onze gemeente is. De musici die meedoen, zijn overwegend amateurs. Wij dragen er graag aan bij om hen een podium te bieden."