• Naomi Heidinga

Amstelveen wil inspiratie bieden op Dag van Duurzaamheid

AMSTELVEEN Met een afwisselend programma in Schouwburg Amstelveen wil de gemeente inwoners en bedrijven op de Dag van de Duurzaamheid (donderdag 10 oktober) informeren over wat zij kunnen doen aan duurzaamheid. Op het programma staan een Duurzaamheidsmarkt, een themasessie 'Duurzaamheid en aardgasvrij' en een theatershow van trendwatcher en futurist Richard van Hooijdonk die het publiek meeneemt naar de innovatieve en duurzame wereld van morgen.

De gemeente organiseert de dag samen met duurzaamheidpartners en inwoners. Voor scholieren van groep 7 en 8 is er een educatief programma waar zij kunnen kennismaken met de 17  Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties.

Volgens verantwoordelijk wethouder Floor Gordon leeft het thema duurzaamheid in Amstelveen. "Inwoners en bedrijven vragen om informatie over hoe zij kunnen verduurzamen. Ook doen veel inwoners mee met onze collectieve zonnepanelen- en isolatie acties. De collectieve acties van de gemeente en het duurzaamheidsfonds hebben een besparing van 1,5 miljoen kilo CO2 opgeleverd het afgelopen jaar en het plaatsen van meer dan 8000 extra zonnepanelen. Bedrijven, inwoners en duurzaamheidpartners doen enthousiast mee aan de Dag van de Duurzaamheid. De gemeente is actief bezig haar vastgoed te verduurzamen en we kopen duurzaam in. Daardoor is er 48 procent minder CO2 uitstoot vanuit gemeente-gebouwen door onder andere betere isolatie. Tijdens het stadgesprek over duurzaamheid kwam onder andere naar voren dat er echt een informatiebehoefte is over wat inwoners zelf kunnen doen. Dus wil je meer informatie, kom dan naar de Dag van de Duurzaamheid in de Schouwburg van Amstelveen."

Programma Dag van de Duurzaamheid:

- In de foyer van de Schouwburg Amstelveen vindt van 17.00 tot 20.15 uur uur een grote Duurzaamheidsmarkt plaats, waar onder meer leveranciers van zonnepanelen, groene daken en andere innovatieve/duurzame producten het publiek informeren over verduurzamen. Ook geven specialisten van de gemeente Amstelveen informatie over subsidiemogelijkheden. Ook kunnen duurzame producten geproefd worden.

- Het Regionaal Energieloket verzorgt van 19.00 tot 19.45 uur de themasessie 'Duurzaamheid en aardgasvrij'. Daar krijgen inwoners informatie over wat ze nu zelf kunnen doen aan hun woning.

- Theatershow door trendwachters en futurist Richard van Hooijdonk van 20.15 tot 22.00 uur.  Meindert Schut van BNR Nieuwsradio leidt na de show een panelgesprek met onder anderen wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid).