• Vanwege de aangetroffen E-coli-bacterie werd de jaarlijkse zwemwedstrijd die op 18 augustus op de Bosbaan gehouden zou worden, afgelast.

    Archief BDU

Geen E.coli bacterie meer in water Bosbaan

AMSTELVEEN Bij nieuwe metingen in het water van de Bosbaan is de E.coli-bacterie niet meer aangetroffen. Sportactiviteiten kunnen weer doorgang vinden, zo melden de beheerders van het Amsterdamse Bos.

Op vrijdag 16 augustus werd bij metingen de E.coli-bacterie aangetroffen in het water van de roeibaan in het Amsterdamse Bos. Daarop heeft de Bosorganisatie de organisator van de Open Water Zwemwedstrijd op 18 augustus op de Bosbaan geadviseerd het evenement niet te laten doorgaan.

Ook werden andere betrokken organisaties, waaronder die voor sportvissers, geïnformeerd over de aanwezigheid van de bacterie en is de uitgifte van nieuwe toestemmingen voor vissen in de Bosbaan voorlopig opgeschort.

De E.coli bacterie komt van nature voor in de darmen van mensen en dieren. Afhankelijk van het type bacterie kan een besmetting met de bacterie leiden tot klachten als misselijkheid, diaree of braken. 

Nu de bacterie bij de laatste meting niet meer is aangetroffen, kunnen dergelijke activiteiten weer doorgang vinden.

De Bosbaan is geen officiële zwemlocatie, maar enkele keren per jaar wordt er wel een open water zwemwedstrijd georganiseerd.