• Pixabay

IVN-werkgroep houdt reeks vleermuisexcursies

AMSTELVEEN De vleermuiswerkgroep van IVN-afdeling Amstelveen sluit zich ook dit jaar aan bij de jaarlijkse actie ´Nacht van de Vleermuis´. In dit kader organiseert de werkgroep van 20 september tot 1 november.excursies in de woonomgeving van belangstellenden die zich hiervoor aanmelden.

Door de grootschalige na-isolatie, sloop van oude woningen en gebouwen, en kap van oude bomen verdwijnen mogelijk veel verblijfplaatsen van vleermuizen. Met de ´Nacht van de Vleermuis' wordt hier aandacht voor gevraagd.

´Dit jaar hebben we een iets andere aanpak, met de bedoeling om meer mensen te betrekken bij de aandacht voor deze beschermde diersoort. Iedereen kan zich aanmelden om mee te doen met een wandeling in de omgeving van zijn of haar woning/flat. We besteden veel avonden om zoveel mogelijk adressen te bereiken en zo te ondervinden waar en welke soorten vleermuizen in heel Amstelveen voorkomen. Bij veel aanmeldingen kan dit wel tot de winterstop (1 november) doorgaan. Een vleermuisexcursie is een mooie kans voor jong en oud om gratis meer te weten te komen over vleermuizen en ze zelfs te horen en te zien,' aldus de vleermuiswerkgroep. Aanmelden kan vanaf heden per e-mail naar jangde@xs4all.nl, per telefoon 06-20396438 of per briefkaart naar Jan de Jong, Plantsoen Laanhorn 12 1181 BE in Amstelveen. Aan de hand van alle aanmeldingen worden de excursies in betreffende buurten gepland