• Gemeente Amstelveen

Opening dak met zonnepanelen van coöperatie bewoners Amstelveen

AMSTELVEEN Wethouder Floor Gordon (Duurzaamheid) heeft op 1 oktober het feestelijke startsein gegeven voor Ecostroom, een dak van Energiecoöperatie Ecostroom met 188 zonnepanelen in Amstelveen. Het dak ligt op een appartementencomplex aan de Johannes Calvijnlaan. De 188 zonnepanelen leveren energie op vergelijkbaar aan het verbruik van 20 huishoudens. Dit collectieve project is mede tot stand gekomen met subsidie uit het Duurzaamheidsfonds van de gemeente Amstelveen.

: "Een energiecoöperatie is een samenwerking van bewoners en bevordert duurzame energievoorziening. Het is goed als bewoners collectief het heft in handen nemen en met een klein beetje hulp van de overheid hun energiegebruik verduurzamen. Energiecoöperaties passen goed in het beleid van de gemeente Amstelveen. Daarom stimuleren wij die initiatieven ook via het Duurzaamheidsfonds. De gebruikers en het milieu profiteren daarvan. Lokaal opwekken van energie verduurzaamt de energievoorziening en is goed voor de portemonnee van de leden," licht wethouder Gordon toe.

 Inwoners kunnen subsidie of lening uit het gemeentelijke Duurzaamheidsfonds ontvangen om hun duurzame initiatief te realiseren, zodat het niet bij ideeën blijft maar projecten uitgevoerd kunnen worden. Daarnaast kan de gemeente ondersteuning bieden met kennis en haar netwerk. Meer informatie over het Duurzaamheidsfonds is te vinden op www.amstelveen.nl/duurzaam