• Ook de slob- en slootrace staat weer op het programma.

    Nesser Feestweek

Nes aan de Amstel volgend weekend in teken van Dorpsfeest

NES AAN DE AMSTEL Nes aan de Amstel staat van vrijdag 15 juni tot en met zondag 17 juni in het teken van het jaarlijkse dorpsfeest.

Het feest start op vrijdag 15 juni met de bouw van een huttendorp door leerlingen van basisschool De Zwaluw. ´s Middags is er vermaak voor de kinderen op het feestterrein, met een dansworkshop, gevolgd door een kinderdisco. Op vrijdagavond is er na de jaarlijkse klassieke voetbalwedstrijd (FC Nes United tegen The Next Generation) feest in de tent met De Nieuwe Band. De toegang is gratis.


Op zaterdag 16 juni wordt de dag gestart met een rommelmarkt (vanaf 10:00 uur). Iedereen is welkom om spullen te komen verkopen. Neem een kleedje mee om alle verkoopwaar uit te stallen. Bij slecht weer kan er droog verkocht worden in de feesttent. Deelname is gratis.
Verder staan pupillenvoetbal en een graffiti clinic en een concert van Seniorenorkest Amstelland op het programma. Aansluitend vindt de traditionele dorpsmaaltijd plaats.

Zaterdagavond wordt de weer de spectaculaire Slob- en slotenrace gehouden. Van heinde en ver komen deelnemers naar Nes aan de Amstel om door de Bovenkerkerpolder te rennen door de weilanden en sloten. Ook voor toeschouwers een waar spektakel. Inschrijven kan vanaf 19:00 uur in de feesttent.
Om 21.00 uur begint een feestavond in e feesttent met de Decibel drive-in show. Entree gratis.

Op zondag 17 juni kan de toren van de St. Urbanuskerk in Nes aan de Amstel beklommen worden en is er voetbal (6X6) voor volwassenen. 's Middags zijn er volksspelen en tobbetje steken.

's Avonds is er een BBQ bij het dorpshuis 'de Nesse'. Als afsluiting treden de 'Nesserboys' op gevolgd door het 'Nesser Volkslied'!

Meer informatie is te vinden op de Facebook-pagina 'Nesser Feestweekend'.