• Op feestterrein in Nes a/d Amstel vinden diverse activiteiten plaats.

    Eigen foto

Nes a/d Amstel viert Dorpsfeest

NES A/D AMSTEL Nes aan de Amstel staat van 14 tot en met 16 juni in het teken van het jaarlijkse Dorpsfeest. Er vinden weer allerlei activiteiten plaats voor jong en oud.

Op vrijdagmiddag staat vanaf 15.30 uur het springkussen klaar en kunnen kinderen reptielen zien en voelen. Op vrijdagavond staat het klassieke voetbalduel tussen FC Nes United en The Next Generation op het programma (aanvang 19.00 uur). Vanaf 20.30 uur is er feest in de tent op het festivalterrein met optredens van de 'Nieuwe Band' en 'Hollands Diep'. Entree is gratis.

De zaterdag start de dag met een rommelmarkt (vanaf 10.00 uur). Iedereen is welkom om spullen uit te stallen op een kleedje en te verkopen of om te komen kopen. Bij slecht weer vindt de rommelmarkt plaats in de feesttent. Deelname is gratis. Verder staat om 14.00 uur pupillenvoetbal op het programma. Om 17.30 uur begint de dorpsmaaltijd, verzorgd door basisschool De Zwaluw, in de feesttent met muzikale ondersteuning door 'De Parels uit de Polder'.

Zaterdagavond vindt de jaarlijks terugkerende spectaculaire slob en sloot race plaatst. Van heide en ver komen deelnemers naar Nes aan de Amstel om door de Bovenkerkerpolder te racen door de weilanden en sloten. Ook voor toeschouwers is deze race een waar spektakel. Inschrijven kan op 15 juni vanaf 19.00 uur in de feesttent.

Vanaf 21.00 uur is het feest in de feesttent tijdens de 'Voute Saterdag van Nes goes Aprés ski'. Een feest waarbij muziek van alle tijden wordt gedraaid. Dit jaar is de bruine kroeg volgens de organisatie nog mooier dan in voorgaande jaren.

Op zondag 16 juni kan tussen 12.00 en 14.00 uur de toren van Urbanuskerk beklommen worden en is er vanaf 12.00 uur voetbal (6X6) voor volwassenen. 's Middags zijn er vanaf 14.00 uur volksspelen en is er een loterij met mooie prijzen. 's Vanaf 17.00 uur zijn er warme wereldkeukengerechten te eten bij het dorpshuis 'de Nesse' en Robbie van Robbies pancakes staat klaar om pannenkoeken te bakken en Hans van Hans Patat bakt een lekker patatje. Om 19.00 uur begint de Stoelendansch (een ode aan het evenement at voorheen in DeZwarte Kat plaatsvond. De feestweek wordt om 22.00 uur afgesloten met het zingen van het 'Nesser Volkslied'. Meer informatie op de Facebook-pagina 'Nesser dorpsfeest 2019'.