• Nestlé Nederland

Nestlé ruimt zwerfafval op in Amstelveen

AMSTELVEEN Medewerkers van het hoofdkantoor van Nestlé Nederland aan Stroombaan in het centrum van Amstelveen gaan van maandag 3 tot en met vrijdag 7 juni de straat op om de omgeving afvalvrij te maken. Dat gebeurt in aanloop naar World Ocean Day op 8 juni. In dat kader houdt Nestlé een interne 'Plastic Bewustwordingsweek'. Ook medewerkers van de Nestlé-babyvoedingsfabriek in Nunspeet gaan daar de straat op om zwerfafval op te ruimen.

"We willen een goede buur zijn. En als onderdeel van onze missie om een afvalvrije toekomst vorm te geven, zetten wij als Nestlé Nederland onze medewerkers weer een klein stapje in die richting", zegt Fabrice Favero, CEO van Nestlé Nederland.

Nestlé heeft een koers ingezet om te zorgen dat alle verpakkingen in 2025 recyclebaar of herbruikbaar zijn. Hierbij besteedt het bedrijf speciale aandacht aan het terugdringen van de hoeveelheid plastic afval. ''Dit vereist een gedragsverandering van ons allemaal en Nestlé weet dat er geen betere plek is om te beginnen dan bij zichzelf,'' aldus het bedrijf dat wereldwijd vestigingen in 189 landen heeft.

Met de interne 'Plastic Bewustwordingsweek' gaat Nestlé naar eigen zeggen de strijd aan voor een duurzame en afvalvrije toekomst. Het verzamelde afval zal zij in samenwerking met de stichting Juttersgeluk sorteren, recyclen en zelfs 'upcyclen' (er extra ''waarde' aan geven) tot unieke items die een plek krijgen in het Nestlé Amstelveen kantoor.