Nieuwe betaalopties voor gemeentebelastingen

AMSTELVEEN Voor inwoners van Amstelveen wordt het in 2018 mogelijk hun gemeentebelasting te betalen op een nieuwe, digitale manier. Zo staat er vanaf het nieuwe jaar een QR-code op de aanslag. Ook kan er direct met iDEAL betaald worden via de berichtenbox van MijnOverheid of kunnen inwoners een digitale incassomachtiging afgeven. De andere betaalmogelijkheden blijven daarnaast in stand, zoals via het automatisch incasso, overschrijvingskaarten of telebankieren.

Volgens wethouder Herbert Raat (Financiën) probeert de gemeente het met de nieuwe betaalmogelijkheden voor inwoners zo makkelijk mogelijk te maken. ,,We gaan met onze tijd mee, maar houden wel rekening met inwoners die hier geen gebruik van willen maken. Daarom blijven de andere betaalmogelijkheden in stand."

QR-code De QR-code wordt op de aanslag geprint. Na het scannen met de bank-app worden inwoners doorverwezen naar een link in dezelfde omgeving als in de digitale variant van de betaallink. Op deze wijze kan snel en efficiënt betaald worden met de juiste betalingskenmerken.

Als inwoners hebben aangegeven de aanslag digitaal te willen ontvangen via de berichtenbox van MijnOverheid kan er voor betalen met iDEAL worden gekozen. Een andere mogelijkheid via de berichtenbox is de digitale incassomachtiging. Beide betaalmogelijkheden bestaan alleen voor degene die zich hiervoor hebben aangemeld via MijnOverheid.

De lokale lasten in Amstelveen behoren volgens wethouder Raat nog steeds tot de laagste van de regio. ,,Het tarief voor de onroerend-zaakbelasting voor woningen 2017 is bijvoorbeeld 45 procent lager dan het landelijk gemiddelde. Ook voor 2018 worden dit weer laag gehouden.´´ Het bedrag dat betaald moet worden is een percentage van de WOZ-waarde van de woning.