• Marga van Herteryck.

    BBA

Nieuwe gezichten bij Burgerbelangen Amstelveen

AMSTELVEEN Een meerderheid van vrouwen en veel nieuwe gezichten bij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) zijn opvallendste zaken op de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen, die het bestuur 14 december aan de partijleden gaat voorleggen. Bekend was al dat BBA-wethouder Peter Bot als lijsttrekker wordt voorgesteld. Burgerlid Jacqueline Solleveld - Olthof is de nummer twee en fractiemedewerker Ruud Kootker staat op plaats drie. Voormalig CDA-raadslid Marga van Herteryck - Prinsen komt op de vierde plaats en het raadslid Ewa Petiet op plaats vijf.

Jacqueline Solleveld is zelfstandig ondernemer en gespecialiseerd in de zorg. Zij werkt onde meer voor het Zorginstituut Nederland en is partner in de Amstelveense maatschap MJ Partners. Zij is nu voorzitter van het Amstelveen Fonds, bestuurder van de Stichting Lokale Fondsen Nederland en lid van de Raad van Toezicht van de Muziek- en Dansschool Amstelveen.

Ruud Kootker is zelfstandig ondernemer en partner bij ProCorporate BV. Hij is interim-manager en adviseert bedrijven en instellingen op het gebied van conflictmanagement. Daarnaast is hij penningmeester van de VvE Woningen Oostwand van het Stadshart. Voorheen was hij onder andere lid van de ledenraad van de Rabobank en bestuurslid van de Hockeyvereniging Amsterdam.

Bekender in de plaatselijke politiek is Marga van Herteryck - Prinsen. Zij was gedurende acht jaar een zeer gewaardeerd raadslid voor het CDA en besloot na een pauze van vier jaar een rentree in de politiek te maken, maar nu voor BBA. Ze werkt als insolventie-medewerker bij een advocatenkantoor in Amsterdam.

De jongste, maar met vier jaar raadservaring, is de nummer vijf Ewa Petiet. In de afgelopen jaren was zij lid van de Commissie Algemeen Bestuur en Middelen. Zij is HR- en organisatieadviseur bij de gemeente De Ronde Venen. Zij woont samen en heeft een dochter.

Op de zesde plaats staat Daniëlle de Kluijver, sinds enige maanden burgerlid voor BBA. Zij is werkzaam bij een grote multinational en heeft door haar vele reizen een grote internationale werkervaring opgedaan. Zij is lid van de Ledenraad van de Rabobank Amstel en Vecht.

Als achtervanger van de kandidaten staat de ervaren Ruud Oord op zeven. Hij heeft al bijna drie raadsperiodes meegemaakt en is bereid de komende jaren zijn ervaring met de nieuwe mensen te delen en hen te ondersteunen.

Daarna komt Henk Heuvingh. Hij wil zich in de komende jaren verdiepen in de politiek en kan startend als burgerraadslid een mooi begin maken. Zijn werkervaring ligt vooral in de jeugdzorg als manager / orthopedagoog bij diverse instellingen. In Amstelveen heeft hij bij een aantal sportverenigingen bestuursfuncties vervuld.

Vervolgens staan op de lijst ook oud-raadslid en Martinus-bestuurslid Harrie Pijnenborg, de BBA-bestuursleden Paul van der Meer en Frits Suèr en daarna een vaste kern bestaande uit Annemarie Fakkeldij, Wil Emmerik - Snijder, Gerda Fokke en Rudel van der Kaay.

Voormalig raadslid en boegbeeld van bbA Linda Roos sluit de rij als lijstduwer, met daarvoor de bekende BBA-ers John Levie en Jaap Prent.