• Wethouder Van Ballegooijen (links) met vrijwilligers en medewerkers van Participe bij wijkcentrum Alleman.

    Gemeente Amstelveen

Nieuwe wethouder Zorg en Welzijn bezoekt alle wijkcentra

AMSTELVEEN De nieuwe wethouder Marijn van Ballegooijen (Zorg en Welzijn) heeft donderdag wijkcentrum Alleman en Huis- en tandartsenpratijk Bankras bezocht. De wethouder ging in gesprek met de vrijwilligers, medewerkers van Participe en de artsen.

De wethouder sprak met de aanwezigen over het nieuwe wijkcentrum en het gezondheidscentrum dat hier zal komen. Maar het gesprek ging ook over wat er goed ging en tegen welke problemen ze aanlopen, zoals eenzaamheid en inwoners met geldproblemen.

Wethouder Van Ballegooijen: “Wat hier heel goed werkt is de nauwe samenwerking tussen de zorg en het welzijnswerk. Zo verwijzen artsen inwoners door naar het welzijnswerk en Alleman om meer mee te doen in de maatschappij. Andersom verwijzen de medewerkers van Participe en Alleman ook naar de huisartsenpraktijk.”

Van Ballegooijen bezocht woensdag al wijkcentrum Open Hof en buurtkamer Elsrijk. Volgende week gaat hij naar het Noorddammercentrum in Bovenkerk, wijkcentrum De Bolder in Groenelaan, Buurtkamer KKP in Keizer Karelpark, wijkcentrum Westend in Westwijk, Dorpshuis De Nesse in Nes aan de Amstel en naar Inloophuis Amstelveen. De week daarna volgen wijksteunpunt Pluspunt in Patrimonium en wijkcentrum De Meent in Waardhuizen-Middenhoven en daarna nog Villa Randwijck.