• Monique Hoffmann

Nominatie twee OVA-spelers voor Musical Awards

AMSTELVEEN De Amstelveense Musicalvereniging OVA heeft twee nominaties voor een Amateur Musical Award in de wacht gesleept. Uit de in totaal 81 ingestuurde musicals zijn OVA-hoofdrolspelers Sandra Bosman en Alex ten Haaf gekozen. Zij dingen mee naar een award voor 'Beste Vrouwelijke en Beste Mannelijke Hoofdrolspeler in een Drama'. Op maandag 20 november vindt de feestelijke uitreiking plaats in Koninklijk Theater Carré.

Vorige week maakte OVA al bekend dat de uitvoering van musicalklassieker Evita de verening maar liefst plaatsen op de longlist van de Amateur Musical Awards had opgeleverd. Daarvan heeft de jury er nu twee beloond met een daadwerkelijk nominatie voor een award.

Op 20 en 21 mei speelden Sandra Bosman en Alex ten Haaf de rollen van Evita en Che in de musicalklassieker Evita in Schouwburg Amstelveen. Ze mogen beiden tijdens de nominatie uitreiking optreden in Carré. ,,Ik weet niet wat me overkomt, ik krijg zo ontzettend veel lieve reacties van mensen. Dit was mijn eerste grote rol bij OVA en dan al gelijk een nominatie en een optreden in Carré! Ik vind het ontzettend spannend," aldus Sandra Bosman.

Ook Alex ten Haaf is trots op de nominatie. ,,Dit was een droomrol én dan ook nog eens genomineerd worden voor een Amateur Musical Award. Wat een mooie kers op de taart!"

Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het derde Amateur Musical Award Gala, deze zijn te bestellen via de website van Carré.