OCA-raadslid Nora Tang overleden

Het bestuur van de OCA is bedroefd door haar overlijden. Voorzitter Veerle de Robles: "Om te beginnen willen wij de familie, sterkte toewensen. Uit respect en om dit verlies te verwerken, zullen wij de komende twee weken geen campagne voeren. Mevrouw Tang staat op de derde plaats op de kieslijst, en, niet alleen omdat het wettelijk niet zou kunnen, maar omdat wij haar nog graag erbij hadden, blijft haar naam op de stembiljetten staan."

Nora Tang was sinds de oprichting van OCA in 1997 actief voor de partij. Sinds 1998 was zij fractie-assistent in twee raadsperiodes tot 2006.

In 2006 begon zij aan haar eerste raadsperiode als raadslid voor OCA. Dit is het jaar waarin zij zich hard maakt voor gratis OV voor ouderen met een minimum inkomen. Dit heeft zij deze raadsperiode (2014-2018), waarin zij met voorkeursstemmen in de gemeenteraad was verkozen, via een motie als proef voor twee jaar kunnen bewerkstelligen. Zij was blij dat zij dit, voor de ouderen van Amstelveen, na zoveel jaren, voor elkaar heeft gekregen.

De fractie zal haar kennis en kunde zeker missen. ´Mevrouw Tang was ons geweten. Zij wist als geen ander waar ouderen nog wel of niet toe in staat waren. Wij hebben van haar geleerd dat wij altijd goed moeten blijven kijken of er genoeg rekening met onze ouderen wordt gehouden. Deze les nemen wij mee voor de toekomst, en wij zijn dankbaar dat wij met haar mochten samenwerken. Wij zullen haar missen,´ verklaren Percy de Robles en Nico Kooijman.