• De nieuwe as-tombe komt op het historische deel van Zorgvlied

    Gemeente Amstelveen

Onthulling as-tombe in klassieke stijl op Zorgvlied

AMSTELVEEN Wethouder Marijn Ballegooijen onthult op zondag 26 mei een nieuwe as-tombe in het historische deel van begraafplaats Zorgvlied. Deze as-tombe heeft een klassieke uitstraling en biedt plaats aan 150 namen met geboorte- en sterftedatum waarmee nabestaanden hun dierbare kunnen eren en herdenken.

De as van overledenen wordt op Zorgvlied meestal ondergronds verstrooid. Hiervoor zijn verschillende as-tombes met strooimonumenten opgericht. Daarmee hebben nabestaanden, net als na een begrafenis, ook na een crematie, een duidelijke plek om te bezoeken. Zorgvlied wil met deze nieuwe as-tombe het aantal mogelijkheden voor as-bestemming vergroten, zodat iedereen de laatste rustplaats krijgt die het beste past.

De onthulling van de as-tombe maakt onderdeel uit van het programma op Zorgvlied in het weekend van de begraafplaats op zondag 26 mei. Om 13.00 uur vindt er ook een funeraire wandeling langs graven op Zorgvlied met verhalen plaats. Opgeven voor de wandeling kan via de website van Zorgvlied.

Deelnemers kunnen om 15.00 uur aansluiten bij de onthulling van de as-tombe vlak bij de Kantoorvilla van Zorgvlied. Aansluitend wordt een toost uitgebracht op de 'Herinnering'.