• Openluchttheater Elsrijk

    Stadsdorp Elsrijk

Openluchttheater Elsrijk viert 70-jarig bestaan

AMSTELVEEN Het door Chris Broerse ontworpen Openluchttheater Elsrijk bestaat 70 jaar. Dit jubileum wordt op zondag 26 mei groots gevierd met een Opera-en Operettemiddag door Operettevereniging Thalia met diverse gastsolisten. De middag wordt geopend door burgemeester Bas Eenhoorn. Tevens onthult hij de vernieuwde entree van het theater in het park achter de Kruiskerk. Het theater biedt sinds het 5 jaar geleden nieuw leven werd ingeblazen, een gevarieerd amusementsprogramma voor jong en oud.

Van 26 mei tot en met 15 september vindt elke zondagmiddag een evenement of voorstelling plaats of is een optreden van grote muziekgezelschappen zoals de West end Bigband, het Amstelveens Symfonieorkest, het Amsterdams Volkskoor en meer.

Operettevereniging Thalia bijt zondag 26 mei het spits af. De vereniging voert voor de pauze 'Monsieur Choufleuri' van Offenbach uit. Deze komische eenakter speelt in het huis van de gastheer waarin de beroemde uitgenodigde operazangers niet komen opdagen en hij besluit om dan maar zelf samen met zijn personeel deze zware rollen op zich te nemen, met alle gevolgen van dien.
Het programma na de pauze staat in het teken van opera. Het zoemkoor uit 'Madame Butterfly'' (Puccini), 'Granada' en 'Torna a Suriento' en vele bekende operafragmenten komen aan bod met als dramatische hoogtepunt de aria 'Vissi d'arte' uit de opera 'Tosca'.


Verder zijn dit seizoen een een Engelse een Franse middag te beleven, beide met veel muziek en lekkere hapjes. De eerste middag heeft als thema 'High Tea' en de tweede staat helemaal in het teken van Quatorze Juillet,

Ook staat een wervelende modeshow op het programma met een catwalk over de waterpartij van het park, waarop studenten aan het ROC van Amsterdam hun eindexamenwerk tonen.

Zoals elk jaar strijken dit seizoen Circus Etoile en het Pretcircus neer tussen de bomen en ook de kleintjes worden weer op diverse voorstellingen getrakteerd.

Vanwege het grote succes van vorig jaar keren de talentenshows 'Elsrijk's Got Talent' en het 'Ouderen Muziekfestival' ook weer terug.

Zondag 30 juni zijn er twee primeurs te beleven op het podium van het theater. De middag vangt dan aan met een uitvoering van Balletschool Marieke van der Heijden en Muziek- en Dansschool Amstelveen, gevolgd door 'Sportballet', een combinatie van ballet en sport.

Alle voorstellingen beginnen om 15.00 uur (theater open vanaf 14.30 uur. Kaarten a 5 euro bij de entree (houders van Amstelveenpas 50% korting). Bij slecht weer wordt uitgeweken naar Graaf Aelbrechtlaan 138, Amstelveen.

Voor meer informatie: www.openluchttheaterelsrijk.nl. Voor meer informatie en voor aanmeldingen voor het Sportballet, Elrijk's Got Talent en het Ouderen Muziekfestival mail naar info@openluchttheaterelsrijk.nl of bel 06-19714013.