• Archieffoto BDU/Naomi Heidinga

Optochten in diverse wijken op St. Maarten

AMSTELVEEN In diverse wijken in Amstelveen vinden zondag 11 november Sint Maarten-activiteiten plaats.

RANDWIJCK Zo houdt Villa Randwijck een Sint Maarten-optocht met de brassband Ritmo Percussion. Vanaf 17.30 uur is er op het plein van Villa Randwijck aan Catharina van Clevepark 10 gratis warme chocolademelk voor de kinderen en glühwein voor de ouders. De optocht begint om 18.00 uur en sluit af om 18.45 uur op het plein.

PATRIMONIUM In Patrimonium wordt ook een Sint-Maarten-optocht gehouden. De organisatie is in handen van de bewonerscommissie Rond de Vijverlaan. Deelnemers moeten om 18.45 uur verzamelen op het Vijverpleion. De stoet vertrekt om 19.00 uur. De route eindigt in Het Pluspunt. Daar krijgen de kinderen chocolademelk en kunnen ze een cadeautje uitzoeken.

KEIZER KARELPARK Ook in Keizer Karelpark wordt Sint Maarten gevierd en wel op zondag van 16.00 tot 17.45 uur. Om 16.00 uur kunnen kinderen zich verzamelen in de Buurtkamer aan Lindenlaan 75, waar snoepzakjes gemaakt worden. Vervolgens wordt er snoep opgehaald.

MIDDENHOVEN Stichting Wami houdt op 11 november in samenwerking met De Meent en de Middenhof een Sint Maarten-optocht met begeleiding van drumfanfare Mavileo. De kinderen moeten zich om 18.15 uur verzamelen op het plein bij de Meent aan Orion 3. De stoet vertrekt om 18.30 uur en gaat in drie kwartier via een deel van Waardhuizen en Middenhoven naar de Middenhof. Daar krijgen de kinderen iets lekkers en mogen ze ook langs de deuren van bewoners om snoep op te halen. Na afloop gaan de kinderen vanuit de Middenhof weer naar huis.