• Musicalvereniging OVA

OVA zes maal op longlist voor Musical Awards

AMSTELVEEN De Amstelveense Musicalvereniging OVA staat met hun uitvoering van musicalklassieker Evita maar liefst zes maal op de longlist van de Amateur Musical Awards. De Amateur Musical Awards worden jaarlijks uitgereikt op een speciaal gala, dat dit jaar plaatsvindt in Koninklijk Theater Carré.

Hoofdrolspelers Sandra Bosman (Evita) en Alex ten Haaf (Che) zijn beiden vermeld in de categorieën Beste Vrouwelijke Hoofdrol en Beste Mannelijke Hoofdrol in een Drama. Daarnaast heeft ook de nominatiecommissie Roy de Groot opgemerkt, hij maakt kans op de award voor Beste Mannelijke Bijrol in een Drama. De overige vermeldingen zijn voor het ensemble van OVA, Vormgeving/Toneelbeeld en voor Beste Musical Drama. In mei speelde OVA succesvol drie nagenoeg uitverkochte voorstellingen van Evita in Schouwburg Amstelveen.

,,Als regisseur ben ik supertrots dat OVA zes longlist nominaties in de wacht heeft gesleept,'' zegt Joyce Wasterval. ,,Alle lovende reacties uit het publiek waren al een geweldige beloning voor het harde werken. Maar dan ook door een deskundige nominatiecommisie eruit gepikt worden, is wel een grote kroon op ons werk. Nu duimen dat er een shortlist nominatie uitkomt, waardoor we straks wellicht op het toneel van Koninklijk Theater Carré mogen staan!"

n: "Als je na ruim een jaar hard werken, repeteren, bouwen, kleding maken en dansen instuderen drie prachtige voorstellingen speelt in een nagenoeg uitverkochte Schouwburg Amstelveen en je wordt nu beloond met 6 nominaties op de longlist dan ben ik als voorzitter apetrots op onze vereniging,'' vult Maura Breur aan. ,,Ik ben trots op de inzet van alle leden en het artistieke team die de leden ieder jaar naar een hoger niveau tillen. Maar ook alle vrijwilligers voor en achter de schermen, de sponsoren en adverteerders die het mogelijk maken om onze voorstelling te kunnen spelen."

Op een later moment zullen de uiteindelijke nominaties bekend worden gemaakt. Het gala vindt plaats op 20 november in Koninklijk Theater Carré.