• Amstelveens nieuwe burgemeester, Tjapko Poppens.

    Gemeente Amstelveen

Aftrap nieuw seizoen talkshow BV Amstelveen met burgemeester

AMSTELVEEN De nieuwe burgemeester Tjapko Poppens is maandag 23 september de hoofdgast in de talkshow BV Amstelveen. Ook te gast is Frenk van der Linden, bekend van de documentaire over de scheiding van zijn vader en moeder. De talkshow vindt plaats in Boekhandel Venstra.

"Dit is de eerste keer dat we Tjapko Poppens live voor publiek kunnen interviewen. We willen hem graag leren kennen. Het is nu drie maanden sinds zijn installatie, dus hij zal een goede indruk hebben van Amstelveen," aldus talkshow-presentator Frans Huissen.

Huissen presenteert de show samen met TEDx Amstelveen spreekster Margo Rijerkerk. Zij hield tijdens TEDx een lezing met als onderwerp 'Helpen maakt happy'. Huissen: "We hebben Margo als co-host gevraagd, omdat we de vraag centraal stellen of het belangrijk is dat je elkaar in Amstelveen beter leert kennen. Margo is ervan overtuigd, dat als je mensen om je heen helpt, je zelf ook meer geluk ondervindt. Dat is echt de kern van deze show. Wonderen gebeuren in het luisteren naar anderen. Een stad kan er beter van worden. Die vraag stellen we de burgemeester uiteraard ook."

Volgens Huissen was het onderwerp aanleiding om ook Frenk van der Linden uit te nodigen. Van der Linden is onder meer bekend van zijn optredens in De Wereld Draait Door en heeft veel teweeggebracht met de documentaire 'Verloren band', over de veertig jaar durende koude oorlog tussen zijn vader en moeder. De documentaire leidde uiteindelijk tot een verzoening. Frans Huissen: "Frenk is een meester-interviewer. Ik wil van hem weten hoe we als stad en inwoners de juiste vragen kunnen stellen aan elkaar."

AMSTELVEEN SPREEKT Tijdens de talkshow wordt ook 'Amstelveen Spreekt' gelanceerd, een nieuw initiatief waarin Talkshow BV Amstelveen, Stichting Stadsverhalen en Imove gaan samenwerken om vanaf september maandelijks een talkshow te houden in Boekhandel Venstra.

De eerste talkshow BV Amstelveen van het nieuwe seizoen vindt plaats op maandag 23 september om 18.00 uur in Boekhandel Venstra aan het Stadsplein. Inloop 17.30 uur. De toegang is gratis. Na afloop is er mogelijkheid om na te praten met de makers en de gasten met een drankje. Voor meer informatie: https://bvamstelveen.nl/ en https://amstelveenspreekt.nl/