• Pixabay

Amstelveen doet mee aan Week van Alfabetisering

AMSTELVEEN Om iedereen bewust te maken van hoe belangrijk taal is in onze samenleving organiseert de Stichting Lezen & Schrijven van maandag 9 tot en met zondag 15 september de Week van de Alfabetisering. Naast de bewustwording is het doel van de week om het taboe op laaggeletterdheid weg te nemen en dat mensen de kans krijgen om ook op latere leeftijd beter te leren lezen, schrijven en rekenen.


In Amstelveen kunnen belangstellenden op verschillende plekken deelnemen aan leuke taalactiviteiten. Zo komt wethouder Frank Berkhout op woensdag 11 september om 15.30 uur voorlezen in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein. Hij leest voor uit het boek 'Met Roos op reis' van Deborah Marcero. De illustraties uit het boek zullen op een groot scherm te zien zijn.

Op woensdag 11 september gaat wethouder Marijn van Ballegooijen langs bij de Taal-actie die van 19.00 tot 22.00 uur plaatsvindt in de Buurtkamer aan de Lindenlaan.

Op zaterdag 14 september kunnen liefhebbers vanaf 11.00 levensgroot Scrabble spelen in het winkelcentrum in Amstelveen tegenover de Hema. Deze activiteit is georganiseerd door Stichting Wereldbuur in samenwerking met het Taalhuis. De stichting hoopt potentiële vrijwilligers te enthousiasmeren om zich aan te melden als taalcoach. Tot 16.00 uur zijn taalvrijwilligers aanwezig. In het winkelcentrum vindt op 14 september ook een kinderboekeninzamelactie plaats.

Tot slot presenteert Koos Vervoort op 17 september tussen 15.00 en 17.00 uur zijn boek 'Koos, van laaggeletterde tot schrijver' in Bibliotheek Stadsplein.

Meer informatie over deze activiteiten en over de week van de alfabetisering is te vinden op https://www.debibliotheekamstelland.nl/campagnes/week-van-de-alfabetisering-2019.html