• De Broekriem

Bijeenkomsten in bibliotheek voor werkzoekenden

AMSTELVEEN In samenwerking met Bibliotheek Amstelland houdt vrijwilligersorganisatie De Broekriem maandelijks bijeenkomsten voor werkzoekenden in Bibliotheek Stadsplein. De Broekriem is opgericht voor en door collega-baanzoekers. Het doel is samen met elkaar te kijken naar waar zij tegenaan lopen bij het zoeken naar een baan en hoe zij hier sneller succesvol in kunnen worden.

Het vinden van een baan is voor starters en mensen met weinig ervaring in solliciteren vaak een hele uitdaging. Tijdens de maandelijkse bijeenkomsten staat er een onderwerp centraal waarmee deelnemers sollicitatie-vaardigheden kunnen verbeteren of hun positionering op social media kunnen versterken. Op www.debibliotheekamstelland.nl is maandelijks te zien welk onderwerp centraal staat.

De eerstvolgende bijeenkomst is op op woensdag 4 september va 10.30 tot 12,20 uur. Dan wordt wordt het cv van de deelnemers onder de loep genomen. Tijdens de netwerkbijeenkomst gaan ze aan de slag om hun cv te verbeteren. Ze leren hun kernkwaliteiten te benoemen, zodat ze hun cv scherper kunnen maken. Ook komt aan bod hoe het cv logisch opgebouwd en de lay-out aantrekkelijker gemaakt kan worden.

´Een paar simpele aanpassingen zijn soms al genoeg om je te onderscheiden van jouw concurrentie en je weet nooit welke interessante netwerkmogelijkheden je tegen het lijf loopt,´ aldus De Broekriem.

Deelname is gratis en aanmelden kan via e-mailadres info@debibliotheekamstelland.nl of telefonisch op 020-6414126.