• Gemeente Amstelveen

Burgemeester ontbijt met leerlingen van De Horizon

AMSTELVEEN Burgemeester Tjapko Poppens heeft op 8 november een bezoek gebracht aan basisschool De Horizon om samen met leerlingen uit groepen 3 en 7 te ontbijten. Met dit gezamenlijke Burgemeestersontbijt gaven ze het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt, waarbij opgeteld een half miljoen kinderen van zo'n 2.750 basisscholen in heel Nederland samen gezond ontbijten. Dit jaar met het thema: 'Neem de tijd voor je ontbijt!'

Met het schoolontbijt onderstreepte Poppens net als zo'n 250 andere burgemeesters in het hele land het belang van een gezond ontbijt voor kinderen. Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en spraken ze over hun ontbijtgewoontes, maar ook over andere zaken zoals voetbal en of de burgemeester zelf ook kinderen heeft.

Het Burgemeestersontbijt in zo'n 250 gemeenten was onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 17de jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en vernieuwd lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het Voedingscentrum is betrokken bij de samenstelling van het ontbijtpakket en de inhoud van het lesmateriaal. Daarnaast heeft het educatieve ontbijtevenement de steun van Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting, Nederlandse Coeliakie Vereniging en Gezonde School.