• Gemeente Amstelveen is eind mei partner geworden van de Alliantie Nederland Rookvrij.

    Gemeente Amstelveen

Conferentie over Amstelveen als 'rookvrije gemeente'

AMSTELVEEN Gemeente Amstelveen houdt op dinsdag 1 oktober in de voormalige Annakerk een conferentie met de titel 'Amstelveen: Rookvrije gemeente'. De bijeenkomst vindt plaats bij de start van de Stoptober-maand die rokers moet stimuleren om met roken te stoppen. De conferentie is bestemd voor allerlei organisaties zoals scholen, sportverenigingen, en bedrijven. 

Het gemeentebestuur vindt het belangrijk dat de de jeugd in Amstelveen kan opgroeien in rookvrije omgevingen, zoals sportvelden, schoolpleinen en speeltuinen. Dit omdat roken, meeroken en de zogenaamde derde hands-rook (rookrestanten die overal achterblijven) schadelijk zijn voor de gezondheid. 

Tijdens de conferentie gaan sprekers in op de impact van roken op de gezondheid, de beweging 'Op weg naar een Rookvrije Generatie' en hoe je (kind)omgevingen rookvrij maakt. Ook kunnen de aanwezigen tips krijgen over het rookvrij maken van uw organisatie.

Sprekers tijdens de conferentie zijn: prof.dr. Karien Stronks (roken in lagere inkomensgroepen), Monique Wildbret (rookvrij MBO college), Wil Koot (rookvrije atletiekvereniging) en Bart de Wolf (Rookvrije generatie). Daarna wil de gemeente met de aanwezigen in gesprek over de mogelijkheden die zij zien en de belemmeringen die ze ondervinden bij het realiseren van rookvrije omgevingen. Er zijn vertegenwoordigers van onder andere scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en bedrijven uitgenodigd die dit al voor elkaar hebben of er druk mee bezig zijn. Zo kunnen we elkaar inspireren en van elkaar leren.
 
De conferentie vindt dinsdag 1 oktober plaats in AnnA (Voormalige Annakerk aan Amsterdamseweg 22). Het programma begint om 15.00 uur en duurt tot circa 17.30 uur. Het programma sluit af met een gezonde borrel. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Aanmelden kan per mail via rookvrij@amstelveen.nl.