• Een van historische trams van de museumtramlijn.

    René de Leeuw

Gratis ritje in museumtram met Burgerbelangen Amstelveen

AMSTELVEEN De lokale partij Burgerbelangen Amstelveen (BBA) biedt inwoners van Amstelveen op zaterdag 24 augustus een gratis ritje aan met historische elektrische trams. BBA start hiermee het nieuwe seizoen en wil zich onder het motto ´Hart voor Amstelveen´ nog eens laten zien als partij die opkomt voor het Amstelveens cultureel erfgoed en bescherming van monumenten en parken. De partij voldoet hiermee ook aan de wens van de leden om zich eens buiten verkiezingstijd aan de Amstelveners te presenteren.

Het programma duurt van 10.00 tot 17.00 uur en de ritten worden door twee trams uitgevoerd. Een gele Rotterdamse tram en een rode Weense tram rijden vanaf Bovenkerk tot de Kalfjeslaan en terug. Inwoners kunnen ook instappen bij de haltes Amsterdamseweg, Molenweg en in het oude Dorp bij het voormalige Station Amstelveen.

Tijdens de ritten zijn de leden van de leden van de gemeenteraadsfractie van BBA en het BBA-bestuur aanwezig. Zij gaan in gesprek met meereizende inwoners en beantwoorden eventuele vragen. Bovendien is het mogelijk om tijdens de rit informatie over de partij te krijgen. Aan boord worden snacks en drankjes aangeboden.