• Koen Suyk

GroenLinks en SP in gesprek met inwoners over ´wooncrisis´

AMSTELVEEN SP en GroenLinks houden op donderdagavond 26 september een bijeenkomst voor alle inwoners van de gemeente om elkaar bij te praten over de problemen omtrent betaalbare woningen in Amstelveen. ´De twee partijen, die zich al langer tevergeefs hard maken in de Amstelveense gemeenteraad om dit probleem serieus aan te pakken, zoeken nu steun bij de burger, omdat de coalitiepartijen niks doen om de wooncrisis op te lossen,´ stellen zij. Om 19.00 uur zijn belangstellenden welkom in het Amstelveens Poppentheater aan Wolfert van Borsselenweg 85a.

´De SP en GroenLinks laten bij elk nieuw woningbouwproject, dat behandeld wordt in de gemeenteraad, en waar de focus weer ligt op 'duurdere' woningen, van zich horen. Na jaren van politieke druk lijken alle partijen nu het probleem in te zien van een tekort aan betaalbare (huur)woningen; Amstelveense jongeren die hun stad gedwongen moeten verlaten, wachtrijen van meer dan 12 jaar op sociale huurwoningen, huren die te snel stijgen, huurders die niet rond kunnen komen omdat de huurlasten te hoog zijn, of mensen die graag zouden willen doorstomen naar een passendere woning maar niet voor de hoofdprijs. Ondanks dat het probleem voor iedereen duidelijk is, nemen de coalitiepartijen dit probleem niet serieus en komen ze niet met adequate lange termijn oplossingen.´ aldus SP en GroenLinks.

De twee partijen die een minderheid in de raad vormen, willen naar eigen zeggen inwoners mobiliseren om samen voor het belang van betaalbare woningen op te komen. Deze actie begint met een informatieavond die als doel heeft om informatie, ervaringen en ideeën met elkaar uit te wisselen om concrete actie en verandering op het Amstelveense woonbeleid tot stand te brengen. Raadsleden van beide partijen zijn aanwezig, evenals enkele experts op dit beleidsgebied. ´Het is vooral de bedoeling om de inwoners een stem te geven,´ aldus de SP en GroenLinks, ´met de hoop dat de stem van vele inwoners de andere partijen wél kan overtuigen.´