• ANP/Sem van der Wal

Herdenkingsdienst Urbanuskerk precies jaar na brand

BOVENKERK Precies een jaar nadat de monumentale St. Urbanuskerk in Bovenkerk door brand verwoest werd, houdt de parochie op 15 september een herdenkingsdienst. De brand schokte vorig jaar de lokale gemeenschap en daar wordt in de dienst gezamenlijk bij stilgestaan. De herdenkingsdienst vindt vanaf 18.15 uur plaats in de tuin, naast de pastorie van de St. Urbanus. Er staan onder meer speeches op het programma door burgemeester Tjapko Poppens en pastoor Eugene Jongerden. Muzikale medewerking verleent Harmonie Orkest Amstelveen. Om 18.45 uur (het tijdstip waarop de brand uitbrak) worden de klokken van de Urbanuskerk geluid. De kerkklokken bevinden zich in de kerktoren die de brandweer uit de vlammenzee wist te redden. 

De opening en afsluiting van de herdenkingsdienst wordt verricht door stadsdichter Matthijs den Hollander. Verder houdt een leerling van een basisschool uit Westwijk een voordracht.

Inmiddels is een begin gemaakt met het herstel van de kerk. Het bestuur van de RK Parochie Amstelland heeft het Architectenbureau Verlaan en Bouwstra in de arm genomen voor de voorbereiding en de begeleiding van de herbouw van de Urbanuskerk in Bovenkerk.