• ROOS KOOLE

Inbrekers actief in Elsrijk en Patrimonium

AMSTELVEEN In de wijken Patrimonium en Elsrijk zijn de afgelopen dagen meerdere woninginbraken gepleegd. De daders sloegen onder meer toe in de Da Costalaan, het Jan Tooropplantsoen, de Thorbeckelaan en de Savornin Lohmanlaan. De inbraken werden gepleegd in de middag, tussen 12.00 en 17.00 uur.  Volgens de politie zijn er waarschijnlijk meerdere daders. 

Er zijn door oplettende bewoners signalementen van twee verdachten doorgegeven. 

Verdachte 1 is 20 tot 25 jaar oud, heeft een donkere huidskleur, is circa 1.60 m lang, tenger postuur, kort geschoren haar, blauwe met zwarte jas en een blauwe spijkerbroek.

Verdachte 2 is ook 20 tot 25 jaar oud, blank of licht getint, circa 1.65 m lang, tenger postuur, geel shirt en gele pet.

Wie personen ziet die (grotendeels) aan deze omschrijving voldoen en die zich ook verdacht gedragen, worden opgeroepen direct 112 te bellen. De politie zoekt ook bewoners die mogelijk de verdachten op camerabeeld hebben staan. Wie camerabeelden heeft, wordt verzocht om te bellen met 0900-8844 (vragen naar basisteam Amstelveen).

De politie heeft inmiddels ook een tekstkar ingezet om bewoners extra te waarschuwen dat inbrekers actief zijn in de buurt.