• Bewoner ruimt zwerfafval op tijdens eerdere schoonmaakactie.

    Naomi Heidinga

Inwoners Amstelveen kunnen meedoen aan opruimactie zwerfafval

AMSTELVEEN In het kader van de World Cleanup Day kunnen Amstelveners op zaterdagmorgen 21 september actief op pad gaan om zwerfafval op te ruimen. De opruimacties vinden plaats vanuit Villa Randwijck, Buurtkamer De Arc, Alleman, Pluspunt, Buurtkamer Keizer Karelpark, De Bolder, De Meent, De Meerkamp en Westend.

World Cleanup Day is de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. In meer dan 160 landen worden er dan talloze schoonmaakacties gehouden. Het doel in Amstelveen is om zoveel mogelijk zwerfafval op te ruimen.

Wie mee wil helpen is vanaf 9.30 uur welkom op de genoemde locaties in Amstelveen. Koffie, thee en limonade staan dan klaar. Vanaf 10.00 tot 12.00 uur gaan de deelnemers buiten aan de slag om zwerfafval op te ruimen. Vanaf 12.00 uur worden de deelnemers op hun startlocatie getrakteerd op koffie, thee of limonade met gebak voor een volle zak.

Het opruiminitiatief wordt ondersteund door de gemeente Amstelveen. Het gebak wordt aangeboden door de AH-filialen van Amstelveen.

AANMELDEN Hoe meer mensen meedoen, hoe schoner het wordt. Deelnemers worden verzocht zich aan te melden bij Anne Marie van Leent via annemarie.van.leent@xs4all.nl of 06-1521.9359.