• Musicavereniging OVA bij opvoering van Jeckyll & Hyde in Schuwburg Amstelveen.

    Monique Hoffmann

OVA trots op nominaties voor Amateur Musical Awards

AMSTELVEEN De Amstelveense Musicalvereniging OVA heeft maar liefst drie nominaties voor Amateur Musical Awards in de wacht gesleept met de voorstelling ´Jekyll & Hyde´. OVA is genomineerd in de categorieën: Beste Musical (Drama), Beste Mannelijke Hoofdrol (Edwin van Grasstek) en Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Sharina Heesen). OVA speelde de musicalthriller ´Jekyll & Hyde´ in januari van dit jaar drie keer in Schouwburg Amstelveen.

Uit 72 inzendingen is Musicalvereniging OVA, samen met nog twee andere verenigingen genomineerd voor de award van Beste Musical (Drama). Voorzitter Maura Breur: "Een enorme eer dat wij als Amstelveense vereniging door een professionele jury zijn geselecteerd uit meer dan 70 andere verenigingen. Onze hoofdrolspelers Edwin en Sharina hebben een topprestatie geleverd. Ik ben ontzettend trots op alle mensen voor en achter de schermen die anderhalf jaar hard gewerkt hebben om deze productie mogelijk te maken. Deze drie nominaties zijn een prachtige beloning voor dat harde werk."

Het Amateur Musical Awards Gala wordt dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Onder leiding van Jacques d'Ancona heeft een professionele jury 72 amateur musicals bekeken en een shortlist met nominaties opgesteld. Op 18 november zullen tijdens het Gala in het Nieuwe Luxor Theater alle genomineerden een optreden verzorgen onder begeleiding van het orkest van Gerbrand van Kolck en zal bekend worden gemaakt wie de felbegeerde awards mee naar huis mogen nemen. Er zijn nog kaarten beschikbaar voor het gala.