• Stadstuinen.

    Gemeente Amstelveen

Park Stadstuinen in centrum Amstelveen krijgt opknapbeurt

AMSTELVEEN De Stadstuinen in het Stadshart krijgen een grondige opknapbeurt. De gemeente gaat onder meer de bestrating verbeteren, verzakte plantvakken ophogen en opnieuw beplanten en de regenwaterafvoer verbeteren. De opknapbeurt moet ervoor zorgden dat het park ruim op tijd klaar is voor de viering van 75 jaar bevrijding op 5 mei 2020.

De Stadstuinen is een klein park bij het centrum van Amstelveen ter hoogte van restaurant Kokusai. Het park is erg in trek bij werknemers van omliggende bedrijven maar toch weet niet iedereen het park te vinden. Daarom wil de gemeente, naast achterstallig onderhoud aan de bestrating en de watergoot, het park ook meer uitnodigend en minder donker maken. De bodem is flink gedaald en de plantvakken hebben daardoor nieuwe beplanting nodig. Om de nieuwe beplanting meer licht en daarmee de juiste groeikansen te bieden worden vijf bomen verwijderd.

"We knappen het park op om het aantrekkelijker te maken voor bewoners, werknemers en bezoekers van het Stadshart. We willen dat de Stadstuinen er tiptop bijliggen voor de festiviteiten van 75 jaar bevrijding in mei volgend jaar. Zodra de bouwwerkzaamheden rondom de Stadstuinen zijn afgerond, zetten we de herinrichting van het omliggende gebied op de agenda. We denken aan een logischere verbinding en een betere en groenere toegang vanuit de Van Heuven Goedhartlaan en het Handelsplein," aldus wethouder Floor Gordon (Integraal Wijkbeheer):

De opknapbeurt start in de week van 18 november en wordt in fases uitgevoerd. Een van de laatste stappen is het opnieuw inrichten van de moerasbak direct ten noordoosten van de vijver in april volgend jaar.