• Mr. John Reid

    ANP

Rijdende Rechter mr. John Reid zoekt conflicten

NOORD-HOLLAND Mr. John Reid zoekt voor zijn programma ´De Rijdende Rechter´ nieuwe geschillen om te behandelen. In het wekelijkse programma (op dinsdagavond op NPO 1) gaat mr. John Reid langs bij mensen die een conflict hebben met hun buren, de woningbouwvereniging of bijvoorbeeld de gemeente in onder meer Noord-Holland. 

"Als er een conflict is tussen twee partijen, dan ga ik met mijn team, altijd persoonlijk langs om poolshoogte te nemen", aldus mr. John Reid. "Om zo een goed beeld te krijgen van wat er echt aan de hand is en hoe het op te lossen is volgens de wetgeving. Bij de Rijdende Rechter komen we dan snel, en kosteloos, tot een bindende uitspraak."

Sinds 2016 is mr. John Reid de Rijdende Rechter. In Nederland is het wettelijk mogelijk dat een rechter ook buiten de officiële kanalen om bindende beslissingen neemt. Dit kan alleen als beide partijen hiermee akkoord gaan. Van deze regeling wordt in de Rijdende Rechter gebruik gemaakt. Zo kan het dus gebeuren dat mr. John Reid, die in het dagelijks leven kantonrechter is in Alkmaar, opeens recht spreekt in een café of een burenruzie beslecht.

Mensen die een conflict hebben en juridische duidelijkheid wensen, kunnen zich aanmelden via kro-ncrv.nl/programmas/derijdenderechter.