• Wethouder Herbert Raat.

    René de Leeuw

Wethouder blij met vernieuwingsslag P60

AMSTELVEEN Herbert Raat, wethouder Kunst en Cultuur, is goed te spreken over de vernieuwingsslag van P60. Hij zegt dit in reactie op het interview dat P60-directeur Gerard Lohuis eerder gaf aan het Amstelveens Nieuwsblad. 

"Vorig jaar hebben we voor het eerst met elkaar gesproken in de hoedanigheid van wethouder en directeur. We hebben het onder meer gehad over wat de gemeente besteedt aan het poppodium en wat we van P60 verwachten. Gerard vertelde me dat ze 143 shows programmeerden. Het aantal vind ik echter niet zo interessant. Wat mij betreft zijn het er 123. Het gaat er mij vooral om kwaliteit, in plaats van kwantiteit. Dat ze een programma hebben waar Amstelveen blij van wordt en waarmee ze hun regionale functie kunnen vervullen. Overigens is de vernieuwingsslag mede te danken aan de raad van toezicht, die wil ik ook graag een compliment geven."

Wat betreft het zoeken naar een oplossing voor rokers, als de rookruimte binnen wordt gesloten, is Raat duidelijk. "Het faciliteren van rokers is eigenlijk achterhaald, het hoort niet meer bij deze tijd. Ook in de horeca is roken op de weg terug."

De culturele instellingen aan het plein zijn al voorzichtig plannen aan het maken voor wanneer de gevel van de cultuurstrip naar voren gaat. Over hoe en wanneer blijven ze echter vaag. Hoe staat het met deze plannen? "Eén en ander hangt samen met de komst van een Pathe bioscoop. Dat is van belang voor de financiële haalbaarheid van de plannen. Met de komst van een bioscoop willen we meer mensen naar het plein te trekken; nu is het na 18 uur een dooie boel. Of het doorgaat, wordt eind van dit jaar bekend."

Het zijn spannende tijden voor een wethouder Kunst en Cultuur. "Ja, dat klopt. Ik ben wat dat betreft blij met de steun vanuit de raad. Kunst en cultuur krijgt een steeds prominentere plek in Amstelveen. Dat hoort ook bij een aantrekkelijke woongemeente en is tevens belangrijk voor de economische ontwikkeling van Amstelveen. Kunst en cultuur gaat verder dan alleen Cobra of het Van der Togtmuseum; het is van grote waarde voor het Amstelveen van de toekomst."