• Participe Amstelland wil stimuleren dat iedereen participeert, meedoet in de buurt.

    Participe Amstelland

Participe Amstelland viert nieuwe naam in zes wijkcentra

AMSTELVEEN Vita Amstelland en AanZ gaan vanaf heden verder onder de naam 'Participe Amstelland'. De naamsverandering wordt zaterdagmiddag 6 januari met de inwoners gevierd in de wijkcentra Alleman, ´t Open Hof, Pluspunt, De Bolder, Kastanjelaan, Middenhof en De Meent.

De naamswijziging volgt twee jaar na de samenwerking die Vita met de landelijke Participe Groep is aangegaan. De nieuwe naam Participe Amstelland benadrukt volgens de organisatie waar zij voor wil staan: dat iedereen participeert, meedoet in de buurt. Vita verzorgt in opdracht van de gemeente sociaal-maatschappelijke diensten en AanZ verzorgt welzijnswerk.

In Amstelveen zijn de meeste centra op zaterdag van 14.00 tot 17.00 uur open om de naamsverandering te vieren en het nieuw jaar in te luiden met chocolademelk en stroopwafels. Ook vinden diverse activiteiten plaats.

De feestelijkheden beginnen om 14.00 uur bij De Meent waar stadsdichter Matthijs den Hollander de Participe Amstelland-vlag hijst. Vervolgens gaat in de zes wijkcentra het programma van start. Zo kunnen bezoekers in De Meent samen een superlegpuzzel van 2000 stukjes maken die in de hal opgehangen zal worden.

In Alleman vindt een nieuwjaarsborrel plaats met muzikale ondersteuning van Sense & Soul.

In De Bolder worden workshops en demonstraties gegeven zoals computerles, keramiek maken en geheugenfitness. Ook kunnen bezoekers een stoelmassage ondergaan, is er rollatorcheck, treedt het Bolderkoor op en houdt buurtrestaurant Eten in de Olmen een proeverij.

In 't Open Hof kunnen oudhollandse superspelletjes gespeeld worden en is er een tafel met kleurplaten. In wijksteunpunt Kastanjelaan vinden workshops plaats zoals internationaal dansen, line-dance en stoelyoga. Andere activiteiten zijn onder meer sjoelen en geheugenfitness.

In Middenhof treedt het Ouderkerks gedempt Havenkoor op.

In Pluspunt worden demonstraties gegeven van Zumba Gold, Meer bewegen voor Ouderen en Aquarelleren. Ook zijn er workshops zoals Hotfix (eigen kledingstuk meenemen). Accordeonist Kurt Anzenhofer zorgt voor muziek.