• Bioscoop Pathe

    ANP Foto

Pathé-bioscoop komt mogelijk achter cultuurstrip

AMSTELVEEN Het gemeentebestuur kijkt samen met Pathé naar de mogelijkheid om een nieuwe bioscoop te realiseren achter de zogenoemde cultuurstrip in het Stadshart. In de cultuurstrip aan het Stadsplein zijn culturele instellingen als P60, Schouwburg Amstelveen en de Dans- en Muziekschool gevestigd. In maart volgend jaar moet er een concreet voorstel voor de nieuwe Pathé-bioscoop liggen.

Het college van B en W heeft opdracht gegeven om een bioscoop mogelijk te maken in het centrumgebied. Eerdere plannen voor een bioscoop boven de bibliotheek aan het Stadsplein sneuvelden, omdat de architect van het gebouw geen aanpassingen in het ontwerp toeliet. "We voeren al lange tijd constructieve gesprekken met Pathé. Nu is het tijd voor een volgende stap", zegt wethouder Herbert Raat (Stadshart en Cultuur). "Het is tijd dat er meer duidelijkheid komt voor de Amstelveners."

De wethouder is van mening dat Amstelveen met bijna 90.000 inwoners toe is aan een bioscoop waar de nieuwste films te zien zijn. Nu moeten Amstelveense kinderen en hun ouders nog uitwijken naar de ArenA Boulevard in Amsterdam-Zuidoost. Datzelfde geldt voor kinderen uit Aalsmeer, Uithoorn en Ouder-Amstel. ¨Bovendien is het een trekpleister voor het Stadshart en zorgt een bioscoop ook 's avonds voor levendigheid in het centrum,¨ aldus Raat.