• Peter Bot

    René de Leeuw

Peter Bot stopt als wethouder om gezondheidsreden

AMSTELVEEN Wethouder Peter Bot van Burgerbelangen Amstelveen (BBA) keert niet terug als wethouder in het nieuwe college van B en W. Peter Bot (62) heeft afgelopen week zijn eigen partij en de beoogde coalitiepartijen VVD en D66 laten weten dat hij zich op dringend advies van zijn artsen direct terugtrekt als kandidaat-wethouder.

"De werkdruk heeft de afgelopen jaren een forse aanslag op mijn gezondheid gepleegd,¨ vertelt Peter Bot. ¨Daardoor ben ik niet in staat mij de komende vier jaar opnieuw met zoveel energie in te zetten voor Amstelveen als noodzakelijk is voor deze functie. Ik wilde nog heel graag een nieuwe bestuursperiode aangaan, maar heb geen andere keuze dan mijn gezondheid voor te laten gaan en mij terug te trekken."

BBA-voorzitter Paul van der Meer noemt het ongelooflijk triest dat Bot tot deze keuze heeft moeten komen. ¨Maar het is een keuze die wij natuurlijk ten volle respecteren. Peter is een geweldige wethouder en natuurlijk hadden wij hem graag teruggezien in het nieuwe college. Maar iemands gezondheid gaat boven de politiek. Wij kunnen en willen niet anders dan Peter ontzettend bedanken voor zijn enorme inzet en hem een goed herstel toewensen".

Voor de vorming van het nieuwe college komt het vertrek van Bot op een uiterst ongelukkig moment. Van der Meer: " Een slechter moment kan niet . Niet alleen voor ons, maar ook voor de coalitiepartners VVD en D66 voor wie dit ook als een donderslag bij heldere hemel binnen is gekomen. De afgelopen dagen zijn gebruikt om elkaar goed te informeren over de ontstane situatie."

Wat BBA betreft wordt de coalitievorming voortgezet waarbij BBA een nieuwe wethouderskandidaat zal aanwijzen. ´BBA ziet er naar uit om samen met VVD en D66 in de komende vier jaar verder te werken aan een duurzaam, leefbaar en karakteristiek Amstelveen,´ aldus de lokale partij in een verklaring.

Peter Bot was bij de recente gemeenteraadsverkiezingen de lijsttrekker van BBA. De partij behield bij de verkiezingen haar vier zetels. Bot is vanaf 2009 actief in de lokale politiek voor BBA. Nadat hij in 2010 toetrad tot de gemeenteraad werd hij in 2013 fractievoorzitter en lijsttrekker. In april 2014 ging hij aan de slag als wethouder.